Plitvička jezera - jednodnevni izlet

ITINERAR: Rastoke (Slunj) - Plitvička jezera - Baračeve špilje

Polazak na izlet u nacionalni park Plitvička jezera je u jutarnjim satima. Nakon otrilike jednosatne vožnje zaustavit ćemo se u selu Rastoke u Slunju, nadomak Plitvičkim jezerima. U Rastokama imat ćete vremena za kratko razgledavanje, fotografiranje i piće uz šum slapova. Rastoke su zapravo lijepi uvod u nacionalni park. Nastavljamo do Plitvica i sljedećih nekoliko sati posvetit ćemo razgledavanju predivnih jezera i slapova. Na povratku za Zagreb zaustavit ćemo se u Baraćevim špiljama, speleološkom biseru podzemlja. 

Rastoke_Slunj_most i slapNacionalni park Plitvicka jezera_dva tirkizna jezeraBaraceve spilje_stalagmiti

Glavne atrakcije:

Rastoke - nastale igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se poigrala modrozelenim vodama rijeke Slunjčice i rastočila ih u mnoštvo prštavih slapova i slapića od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa. Po svom nastanku Rastoke su zapravo prvi uvod u Plitvička jezera. Za razliku od tih jezera Rastoke su posebne po tome što se u to bogatstvo zelenila po otočićima i hridima pred tristo godina ispreplelo ljudsko naselje s mlinicama žličarama. Ono što je priroda tisucama godina stvarala a čovjek kasnije, prilagođavajući se prirodnim uvjetima, izgradio, s okolnim vapnenačkim stjenama, starim gradinama i gradićem Slunjem skladno se uklapa u jedinstvenu cjelinu. Zbog te skladnosti povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zagrebu.

Plitvička jezera - Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj, je jedina prirodna, u društvu kulturnih vrijednosti, u Hrvatskoj uvrštena u Popis svjetske baštine (UNESCO) i to još 1979. godine, među prvima u svijetu. Prostor Nacionalnog parka Plitvička jezera dio je Dinarskog krškog područja koje karakterizira karbonatna geološka podloga, brojne krške forme, rijetke pojave površinskih tokova, te izražena veza površina-podzemlje kroz brojne pukotine. Obilje vode i stvaranje jezera u takvom kraju iznimna je i dragocjena pojava. 

Baračeve špilje - Muzej prirode, najstarijeg umjetnika – djelo koje je nastajalo milijunima godina. Voda nam je podarila biser podzemlja. Prolazak kroz dvorane i hodnike Gornje Baraćeve špilje od samog ulaza i Dvorane guano, kroz Dvoranu slonovih nogu, prepuna je sigastih struktura i visokih stupova. Otkrijte Zmajevo ždrijelo i Dvoranu izgubljenih duša koje u sebi kriju dio daleke povijesti i iskusite ljepotu apsolutne tame.

Jednodnevni izlet uključuje:
Transfer
Razgledavanje Rastoka
Razgledavanje Plitvičkih jezera

Posjet Baračevim špiljama 
Tur. vodiča/pratitelja 

Opcionalno:
Ručak
Kušanje sireva i domaćih rakija 

Napomena:
Vođenje je na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom, ruskom i španjolskom jeziku
Putnicima nudimo putničko osiguranje
Nisu uključene ulaznice za Plitvička jezera i Baraćeve špilje 

VIATICA TRAVEL
tanja@viatica-travel.hr 

+385(0)981740723

Natrag

Pošaljite upit >>