Hrvatski velikani – Jednodnevni izlet u Zagorje

Poznati hrvatski velikani iz Zagorja koje su obilježile povijest

Itinerar: Veliko Trgovišće – Kumrovec – Gornja Stubica

Izlet Hrvatski velikani ili Velikani Hrvatskog zagorja vodi vas na poznate destinacije vezane uz ličnosti koje su obilježile povijest zagorja ali I Hrvatske. Izlet započinje posjetom Velikom Trgovišću – rodnom mjestu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Vodič će Vam ispričati sve o mjestu ali I o životu I utjecaju dr. Tuđmana. Put se nastavlja do Kumrovca I posjete rodnoj kući Josipa Broza Tita. U idiličnom okruženju malenog tipičnog zagorskog sela s početka 19. St. čuti ćete sve o Titu I načinu života u tom malom mjestu. Nakon stanke za ručak, zadnje odredište je Gupčev kraj – od rodne kuće Matije Gupca do spomenika u njegovu čast.

Highlights:

 • Razgled Velikog Trgovišća i rodne kuće 1. hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana

 • Razgled Kumrovca i rodne kuće Jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita

 • Razgled Gornje Stubice rodnog mjesta Matije Gupca i gupčeve hiže

Što je uključeno:

 • Itinerar po dogovoru

 • Licencirani turistički vodič za Hrvatsko zagorje

 • Organizacija Izleta

 • Prijevoz

 • Ručak

 • Ulaznice za muzeje i stručna vodstva unutar muzeja

Cijena:

 • Cijena za grupu / autobus: od 900 Kn

Atrakcije: Veliko Trgovišće, Kumrovec, Gornja Stubica

Veliko Trgovišće – Ovo malo zagorsko mjesto ima dugu i značajnu povijest. Prvi put spominje u pisanim dokumentima početkom 16. St.. Ovdje su bili posjedi grofova Erdödy iz Novih Dvora Klanječki. Razvoj mjest u 19. St. veže se uz izgradnju ceste, kasnije i željezničke pruge Veliko Trgovišće. Pred Drugi svjetski rat ima tri privatna trgovačka i izvozna poduzeća (purani iz Velikog Trgovišća bili su na najvišoj cijeni i na engleskom dvoru), veterinare i liječnike u lijepim vilama te nekoliko gostionica za odmor „foringaša” i putnika-prolaznika. Na samom ulazu u mjesto stručno je i s mjerom obnovljena rodna kuća predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana.

Kumrovec – Etnološki muzej ”Staro selo” Kumrovec zaštićena je ruralna sredina. To je muzej na otvorenome u kojem su ”in situ” očuvane autentične seoske kuće s kraja 19. i početka 20. st. Sačuvano je 40-ak objekata s povijesnim i etnološkim izlošcima. Ušavši u selo imat ćete osjećaj kao da ste zakoračili u povijest. Dio sela je također i rodna kuća Josipa Broza Tita, jugoslavenskog predsjednika, jednog od vođe Pokreta nesvrstanih. Iako su kuće dio Muzeja, okolne nastanjene kuće daju Selu živost i osjećaj žive prošlosti u sadašnjosti.

Gornja Stubica – Gupčev kraj – Sve u ovom zagorskom mjestu odiše povješću povezanom sa zagorskim velikanom Matijom Gupcem. Nije bez razloga da se cijeli kraj naziva Gučev kraj i da bezrezervno i s odlučošću čuva svaki detalj povezan sa svojim junakom. Tu je rodna Gupčeva kuća u Hižakovcu, Gupčeva lipa živući je svjedok tog turbulentnog vremena gdje su seljaci podigli svoj glas za pravicu, dvorac Oršić koji predstavlja plemenitašku pohlepnost i veliki Augustinčićev spomenik Gupcu, koji raširenih ruku kao da grli svoje Zagorje ali i dočekuje sve otvorenog zagorskog srca.

Upit za izlet

  Kontakt

   +385981740723

  IZDVOJENO IZ PONUDE

  Izlet na Plitvička jezera iz Zagreba
  PONUDA
  Izlet dvorci Hrvatsko Zagorje
  PONUDA
  VINSKI IZLET HRVATSKO ZAGORJE
  PONUDA
  Izlet u Slavoniju Vukovar Ilok
  PONUDA
  0%
  POSEBNA PONUDA

  Odvoji vrijeme za sebe. Zaslužuješ to.

  Rezerviraj sada vikend u Hrvatskom zagorju i ostvari 15% popusta.

  REZERVACIJA IZLETA

  O nama
  Viatica Travel je turistička je agencija specijalizirana za privatne jednodnevne izlete na Plitvička jezera, Bledsko jezero, dvorac Trakošćan, Postojnsku jamu, selo Kumrovec, grad Varaždin …

  Naša ponuda
  Jednodnevni izleti
  Vikend izleti
  Izleti u Zagorje
  Izleti iz Zagreba

  Kontakt podaci
  E-mail: info@www.viatica-travel.hr
  Telefon: +385981740723
  WhatsApp: +385981740723