Jednodnevni izlet u Slavoniju – Ilok & Vukovar

Jednodnevni izlet u Slavoniju, hrvatski ‘’grad heroj’’ Vukovar i ponatu hrvatsku vinsku regiju Ilok

Itinerar: Zagreb – Vukovar – Ilok – Zagreb

Polazak na izlet prema Slavoniji iz Zagreba ili Zagorja je u jutarnjim satima. Dolazak do Vukovara i razgled grada uz stručno vodstvo. Posjet vodotornju, vukovarskoj bolnici, Ovčari, Memorijalnom groblju, dvorcu Eltz i drugim simbolima grada. Nakon Vukovara krećemo prema gradu Iloku, najistočnijem hrvatskom gradiću. Uz razgled grada posjetit ćemo i iločke podrume.

Highlights:

 • Razgled Vikovara (vodotoranj, vukovarska bolnica, Ovčara, Memorijalno groblje…)

 • Razgled Iloka – najistočniji hrvatski gradić

 • Posjet Iločkim podrumima – kušanje traminca

 • Licencirani vodič za Hrvatsko zagorje

 • Izlet se može prilagoditi vašim željama

Što je uključeno:

 • Itinerar po dogovoru

 • Licencirani turistički vodič

 • Organizacija Izleta

 • Prijevoz

 • Ručak

 • Ulaznice za muzeje i stručna vodstva unutar muzeja

 • Kušanje vina

Cijena:

 • Cijena za grupu / autobus: od 1.700 Kn

Atrakcije: Vukovra, Vodotoranj, Ovčara, Memorijalno groblje, dvorac Eltz Ilok, Iločki podrumi

Vukovar – U vukovarskom kraju brojna su arheološka nalazišta iz brončanog, starijeg i mlađeg željeznog doba, koja svjedoče o životu Ilira i Kelta. Nekropola ilirskih grobova na Lijevoj bari u Vukovaru dokazuje da je ovdje bilo i veliko naselje. Razvoj grada nastavlja se kroz rimsko razdoblje. U vrijeme Osmanlija gubi na vojnom značaju ali dobiva na onom trgovačkom. Kroz vrijeme mu se vraća značaj i u 18. i 19. st. čak ga nazivaju ”prijestolnicom Srijema. U Domovinskom ratu grad doživljava teška razaranja i pada nakon hrabre borbe s okupatorima. Danas ponosno stoji kao grad otpora i vraćene slobode.

Stari vodotoranj – izgrađen 1913. godine i jedan je od najstarijih takvih objekata u Hrvatskoj. To je jedan od najpoznatijih simbola Vukovara.

Dvorac Eltz – Gradnja dvorca počela je polovicom 18. st. Gradio ga je grof Anzelmo Kazimir Eltz Kasnije je dvorac više puta nadograđivan a konačni oblik dobiva početkom 20.st. Jedan je od najreprezentativnijih objekata baroka u Hrvatskoj. Danas je dvorac Gradski muzej.

Križ na ušću Vuke u Dunav – posvećen braniteljima Vukovara sa stihom glagoljice ”Navik on živi ki zgine pošteno”.

Franjevački samostan i crkva Sv. Filipa i Jakova – Franjevci su ostavili neobrisiv trag na Vukovarskom području. Imali su vrlo važnu ulogu u vjerskom i prosvjetnom odgoju te kulturi ovoga grada. Dopuštenje za gradnju crkve i samostana dobili su još početkom 18. st. za vrijeme rata franjevci su prognani a crkva razrušena. Kompleks je obnovljen i pod zaštitom je kao spomenik A kategorije.

Ovčara – nekad farma i posjed obitelji eltz u Domovinskom ratu mjesto je mržnje i nehumanosti, simbol razaranja i zla. Ovčara je masovna grobnica, mjesto ubojstva ranjenika i medicinskog osoblja Vukovarske bolnice.

Memorijalno groblje – 938 križeva za sve poginule žrtve u Vukovaru.

Vukovarska bolnica – u podrumu bolnice prikazan je život ranjenika i bolničkog osoblja za vrijeme okupacije grada.

Memorijalni centar Domovinskog rata – muzej posvećen Domovinskom ratu. Kronologija svih događaja u vrijeme rata za cijelu Hrvatsku.

Ilok – najistočnije gradić Hrvatskoj povrh Dunava, spoj istoka i zapada, mjesto susreta kultura. Grad je to duge povijesti, jedan od najvećih i urbanistički važnijih urbano-fortifikacijskih kompleksa sjeverne Hrvatske i Podunavlja. Ilok je također kraljevstvo vina i vinske tradicije. U Iloku vinski podrumi smješteni su u gradu.

Iločki podrumi – Svaki posjet Iloku neizostavno sadrži i posjet Starim Iločkim podrumima u staroj srednjovjekovnoj jezgri. Još u 16. i 17. st. izgradili su ih kneževi Odescalchi. Posebna vrsta po kojoj je poznat ilok je traminac, vino koje je služeno na engleskom dvoru na krunidbi kraljice Elizabete II.

Upit za izlet

  Kontakt

   +385981740723

  IZDVOJENO IZ PONUDE

  Izlet na Plitvička jezera iz Zagreba
  PONUDA
  Izlet dvorci Hrvatsko Zagorje
  PONUDA
  VINSKI IZLET HRVATSKO ZAGORJE
  PONUDA
  Izlet u Slavoniju Vukovar Ilok
  PONUDA
  0%
  POSEBNA PONUDA

  Odvoji vrijeme za sebe. Zaslužuješ to.

  Rezerviraj sada vikend u Hrvatskom zagorju i ostvari 15% popusta.

  REZERVACIJA IZLETA

  O nama
  Viatica Travel je turistička je agencija specijalizirana za privatne jednodnevne izlete na Plitvička jezera, Bledsko jezero, dvorac Trakošćan, Postojnsku jamu, selo Kumrovec, grad Varaždin …

  Naša ponuda
  Jednodnevni izleti
  Vikend izleti
  Izleti u Zagorje
  Izleti iz Zagreba

  Kontakt podaci
  E-mail: info@www.viatica-travel.hr
  Telefon: +385981740723
  WhatsApp: +385981740723