Vikend izlet u Zagorje

Opustite se i napunite baterije na vikendu u Hrvatskom zagorju

Itinerar: Vikend u zagorju

Vikend u Zagorju počinje dočekom dobrodošlice u Hotel u popodnevnim satima. Slijedi opuštanje uz večeru u Hotelu.

Dan započinje doručkom u Hotelu. Slijedi upoznavanje s turističkim vodičem koji će dan provesti s vama u upoznavanju povijesti Zagorja. Prva destinacija koju ćete posjetiti je Klanjec. Nakon kratke vožnje u Klanjcu ćete istražiti crkvu navještenja Blažene Djevice Marije. Crkva je ujedno i mauzolej obitelji Erdody. U podrumu samostana vidjet ćete restaurirane sarkofage poznatih Erdodyja. Izlet se nastavlja 10-minutnom vožnjom do Kumrovca. Muzej Staro selo u Kumrovcu prikazuje tipično selo u Zagorju. Staro selo posebno je i po činjenici da je jedna od kuća u selu rodna kuća Josipa Broza Tita. Nakon razgleda Titovog rodnog Sela nastavljamo prema Velikom taboru. Ovaj srednjovjekovni div nedavno je obnovljen. Dvor Veliki Tabor  s razlogom nosi titulu jednog od najboljih primjeraka fortifikacijske arhitekture.

Nakon obilaska dvorca obično preporučujemo stanku za ručak uz pogled prema dvorcu i legendu o Veroniki Desinićkoj. Sljedeća destinacija na izeltu je Krapina. Posjetit ćete Muzej neandertalaca, ali i sam grad Krapinu, čuti legende i saznati nešto o poznatim Krapinčanima. Posljednja destinacija na našem izletu Zagorjem je dvorac Trakošćan. Predivan dvorac s predivnim okruženjem savršeno zaokružuje upoznavanje povijesti ove regije. Večera u Hotelu i odmor.

Nakon doručka slijedi upoznavanje sa Marijom Bistricom, najvećim hrvatskim svetištem i obrtima koji su zaštićeni kao nematerijalna UNESCO baština. Ovo svetište poznato je svim vjernicima, ali posjetitelje također zanima arhitektura, umjetnost i obrti. Šetnjom kroz Bistricu doznat ćete sve o čudotvornom kipu i njegovoj povijesti, kompleksu koji je sagradio arhitekt Herman Bolle, ali i tradicionalnoj izradi licitara i drvenih igračaka. Nakon ručka i degustacije zagorskih vina, put nas vodi u Stubički, Gupčev kraj, gdje ćete saznati sve o Seljačkoj buni, seljačkom kralju Matiji Gupcu – posjet Gupčevoj lipi, rodnoj kući M. Gupca u Hižakovcu, Augustinčićevom kipu Matije Gupca…

Highlights:

 • Licencirani vodič za Hrvatsko zagorje

 • Izlet se može prilagoditi vašim željama

 • Razgled dvoraca Veliki Tabor i Trakošćan

 • Posjet muzeju neandertalaca u Krapini

 • Obilazak starog sela Kumrovec

 • Sarkofazi obitelji Erdody u Klanjcu

Što je uključeno:

 • Itinerar po dogovoru

 • Licencirani turistički vodič za Hrvatsko zagorje

 • Organizacija Izleta

 • Smještaj po vlastitom izboru

 • Prijevoz

 • Ulaznice za muzeje i stručna vodstva unutar muzeja

 • Degustacija vina

 • Demonstracija i izrada licitara

Cijena:

 • Cijena za grupu / autobus: od 2.000 Kn

Atrakcije: Klanjec, Kumrovec, Veliki Tabor, Krapina, Trakošćan, Marija Bistrica, Gornja Stubica

Klanjec – Gradić u Hrvatskom zagorju iznimno bogat poviješću. Nastao je u podnožju Cesargradske gore, ispod utvrde Cesagrad za koju se smatra da su je u 14. st. sagradili vitezovi templari.  Nakon što vlasnik utvrde postaje obitelj Erdody, u 17. st. grade crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije i franjevački samostan. Crkva je također i mauzolej spomenute plemićke obitelji. Dokaz tome su sarkofazi istaknutih članova obitelji – Emerika i Sigismunda Erdodyja. Klanjec čuva velika hrvatske imena poput Antuna Augustinčića, Antuna Mihanovića, Otona Ivekovića i mnogih drugih.

Kumrovec – Etnološki muzej ”Staro selo” Kumrovec zaštićena je ruralna sredina. To je muzej na otvorenome u kojem su ”in situ” očuvane autentične seoske kuće s kraja 19. i početka 20. st. Sačuvano je 40-ak objekata s povijesnim i etnološkim izlošcima. Ušavši u selo imat ćete osjećaj kao da ste zakoračili u povijest. Dio sela je također i rodna kuća Josipa Broza Tita, jugoslavenskog predsjednika, jednog od vođe Pokreta nesvrstanih. Iako su kuće dio Muzeja, okolne nastanjene kuće daju Selu živost i osjećaj žive prošlosti u sadašnjosti.

Veliki Tabor – Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske. Prema arhitektonskim oblicima, tehnici gradnje i načinu fortifikacije Veliki Tabor potječe iz druge polovice 15. stoljećaNe zna se jesu li grofovi Celjski gradili Veliki Tabor, ali se zna da su ga posjedovali sredinom 15. stoljeća. Obitelj Rattkay dograđivala ga je tijekom 16. stoljeća, a ostao je u njihovom posjedu sve do 1793.g. Uz njega se vezuju mnogobrojne legende a najpoznatije su one vezane uz Veroniku Desinićku.

Krapina – Grad čija povijest seže sve do 130 000 godina unatrag proslavio je poznati paleontolog Dragutin Gorjanović Kramberger pronalaskom ostataka jediniki neandertalaca i tako smjestio Krapinu na svjetske karte. Grad je to koji je nastao pod srednjovjekovnom utvrdom, bogate povijesti kojeg često nazivaju omiljenim gradom hrvatskih kraljeva. Mnoge velike ličnosti vezane su uz Krapinu ali spomenimo Ljudevita Gaja, reformatora hrvatskog pisma, rođenog u Krapini. Svako mjesto u Hrvatskom zagorju ima svoju legendu pa tako Krapinu vezujemo uz Legendu o Čehu, Lehu i Mehu i slavnom trilikumu.

Trakošćan – Kad prvi put iz podnožja dvorca zapazite bijele bedeme i kule koje opasuju dvorac pomislit ćete da ste se našli u bajci i s nestrpljenjem ćete se penjati do ulaza. Dvorac Trakošćan nastao u 13. stoljeću kao dio obrambene linije protiv Osmanlija, a s vremenom je postao biser arhitekture. Kako je dobion ime – je li zaista bio tračanska utvrda Arx Trachorum ili vlasništvo vitezova Drachstein – samo se nagađa. Danas je dvorac muzej sa ambijentalnim stalnim postavom i zbirkom oružja.

Marija Bistrica očarava svakog posjetitelja. Bez obzira na vjeru, mjesto odiše zagorskom dobrodošlicom i smirenošću zagorskih brega. Iako je već ranije bila spomenuta kao velikaški posjed Bistrica, ovo mjesto dobiva na svojem značenju dolaskom čudotvornog kipa s Vinskog vrha u sklopu koje je dio Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. Dolaskom sve više vjernika u Bistricu, gradi se veća crkva i mjesto se razvija. Čudotvorni drveni kip nema umjetničku vrijednost, ali njegova vrijednost za vjernike je neizreciva. Negra sum sed Formosa – Crna sam ali sam divna savršeno opisuje ovaj kip koji privlači svom snagom. Marija Bistrica nalazi se i na svjetskim kartama poznavatelja UNESCO baštine. Čak dve obrta nalaze se na UNESCO listi – drvene igračke i licitari.

Gornja Stubica – Sve u ovom zagorskom mjestu odiše povješću povezanom sa zagorskim velikanom Matijom Gupcem. Nije bez razloga da se cijeli kraj naziva Gučev kraj i da bezrezervno i s odlučošću čuva svaki detalj povezan sa svojim junakom. Tu je rodna Gupčeva kuća u Hižakovcu, Gupčeva lipa živući je svjedok tog turbulentnog vremena gdje su seljaci podigli svoj glas za pravicu, dvorac Oršić koji predstavlja plemenitašku pohlepnost i veliki Augustinčićev spomenik Gupcu, koji raširenih ruku kao da grli svoje Zagorje ali i dočekuje sve otvorenog zagorskog srca.

Upit za izlet

  Kontakt

   +385981740723

  IZDVOJENO IZ PONUDE

  Izlet na Plitvička jezera iz Zagreba
  PONUDA
  Izlet dvorci Hrvatsko Zagorje
  PONUDA
  VINSKI IZLET HRVATSKO ZAGORJE
  PONUDA
  Izlet u Slavoniju Vukovar Ilok
  PONUDA
  0%
  POSEBNA PONUDA

  Odvoji vrijeme za sebe. Zaslužuješ to.

  Rezerviraj sada vikend u Hrvatskom zagorju i ostvari 15% popusta.

  REZERVACIJA IZLETA

  O nama
  Viatica Travel je turistička je agencija specijalizirana za privatne jednodnevne izlete na Plitvička jezera, Bledsko jezero, dvorac Trakošćan, Postojnsku jamu, selo Kumrovec, grad Varaždin …

  Naša ponuda
  Jednodnevni izleti
  Vikend izleti
  Izleti u Zagorje
  Izleti iz Zagreba

  Kontakt podaci
  E-mail: info@www.viatica-travel.hr
  Telefon: +385981740723
  WhatsApp: +385981740723