Wellness vikend u Zagorju- vikend za dvoje

Iskusite dobrobiti zagorskih termalnih izvora – wellness vikend u Hrvatskom zagorju 

Itinerar: Wellness vikend – Hrvatsko zagorje

Vaš wellnes vikend u Zagorju počinje dočekom u welness & spa hotelu u popodnevnim satima. Welness tretman dobrodošlice i večera u Hotelu.

Nakon doručka u hotelu vodimo vas na poludnevnu turu Klanječim i kumrovečkim krajem. Posjetit ćete Klanjec – crkvu, sarkofage obitelji Erdody i galeriju Augustinčić. Slijedi Kumrovec i muzej Staro selo te posjet Dvoru veliki tabor. Izlet završava ručkom. Po povratku u Hotel čeka vas wellnes tretman i uživanje na bazenima.

Nakon doručka slijedi novi wellness tretman i uživanje na bazenima hotela.

Highlights:

 • Wellness tretmani

 • Razgled dvoraca Veliki Tabor i Kumrovca

 • Obilazak Klanjca i razgled sarkofazi obitelji Erdody

 • Izlet se može prilagoditi vašim željama

 • Licencirani vodič za Hrvatsko zagorje

Što je uključeno:

 • Razgled Klanjca, Kumrovca i dvora Veliki Tabor

 • Licencirani turistički vodič za Hrvatsko zagorje

 • Organizacija Izleta

 • Smještaj po vlastitom izboru

 • Prijevoz

 • Ulaznice za muzeje i stručna vodstva unutar muzeja

Cijena:

 • Cijena za grupu / autobus: od 1.500 Kn

Atrakcije: Klanjec, Kumrovec, Veliki Tabor, Krapina, Trakošćan, Marija Bistrica, Gornja Stubica

Klanjec – Gradić u Hrvatskom zagorju iznimno bogat poviješću. Nastao je u podnožju Cesargradske gore, ispod utvrde Cesagrad za koju se smatra da su je u 14. st. sagradili vitezovi templari.  Nakon što vlasnik utvrde postaje obitelj Erdody, u 17. st. grade crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije i franjevački samostan. Crkva je također i mauzolej spomenute plemićke obitelji. Dokaz tome su sarkofazi istaknutih članova obitelji – Emerika i Sigismunda Erdodyja. Klanjec čuva velika hrvatske imena poput Antuna Augustinčića, Antuna Mihanovića, Otona Ivekovića i mnogih drugih.

Kumrovec – Etnološki muzej ”Staro selo” Kumrovec zaštićena je ruralna sredina. To je muzej na otvorenome u kojem su ”in situ” očuvane autentične seoske kuće s kraja 19. i početka 20. st. Sačuvano je 40-ak objekata s povijesnim i etnološkim izlošcima. Ušavši u selo imat ćete osjećaj kao da ste zakoračili u povijest. Dio sela je također i rodna kuća Josipa Broza Tita, jugoslavenskog predsjednika, jednog od vođe Pokreta nesvrstanih. Iako su kuće dio Muzeja, okolne nastanjene kuće daju Selu živost i osjećaj žive prošlosti u sadašnjosti.

Dvorac Veliki Tabor – Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske. Prema arhitektonskim oblicima, tehnici gradnje i načinu fortifikacije Veliki Tabor potječe iz druge polovice 15. stoljećaNe zna se jesu li grofovi Celjski gradili Veliki Tabor, ali se zna da su ga posjedovali sredinom 15. stoljeća. Obitelj Rattkay dograđivala ga je tijekom 16. stoljeća, a ostao je u njihovom posjedu sve do 1793.g. Uz njega se vezuju mnogobrojne legende a najpoznatije su one vezane uz Veroniku Desinićku.

Upit za izlet

  Kontakt

   +385981740723

  IZDVOJENO IZ PONUDE

  Izlet na Plitvička jezera iz Zagreba
  PONUDA
  Izlet dvorci Hrvatsko Zagorje
  PONUDA
  VINSKI IZLET HRVATSKO ZAGORJE
  PONUDA
  Izlet u Slavoniju Vukovar Ilok
  PONUDA
  0%
  POSEBNA PONUDA

  Odvoji vrijeme za sebe. Zaslužuješ to.

  Rezerviraj sada vikend u Hrvatskom zagorju i ostvari 15% popusta.

  REZERVACIJA IZLETA

  O nama
  Viatica Travel je turistička je agencija specijalizirana za privatne jednodnevne izlete na Plitvička jezera, Bledsko jezero, dvorac Trakošćan, Postojnsku jamu, selo Kumrovec, grad Varaždin …

  Naša ponuda
  Jednodnevni izleti
  Vikend izleti
  Izleti u Zagorje
  Izleti iz Zagreba

  Kontakt podaci
  E-mail: info@www.viatica-travel.hr
  Telefon: +385981740723
  WhatsApp: +385981740723