Jednodnevni izlet u Hrvatsko zagorje

Istražite bajkovite atrakcije Hrvatskog zagorja na jednodnevnom izletu

Itinerar: Klanjec – Kumrovec – Veliki Tabor – Krapina – Trakošćan

Jednodnevni izlet u Hrvatsko zagorje započinje posjetom Klanjcu. Klanjec je mali romantični gradu uronjen u povijest zagorskog plemstva. Ovdje ćemo razgledati Crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije i restaurirane sarkofage plemićke obitelji Erdody. Naš put se zatim nastavlja do muzeja Staro selo u Kumrovcu gdje ćemo razgledati seoske kuće iz početka 20. st. Unutar muzeja nalazi se i rodna kuća Josipa broza Tita. Sljedeća destinacija je dvor Veliki Tabor i Legenda o Veroniki Desinićkoj. Nakon pauze za ručak nastavljamo do Krapine gdje ćemo uz kratki razgled grada posjetiti Muzej evolucije na Hušnjakovom. Posljednja destinacija je dvorac i muzej Trakošćan.

Highlights:

 • Licencirani vodič za Hrvatsko zagorje

 • Izlet se može prilagoditi vašim željama

 • Razgled dvoraca Veliki Tabor i Trakošćan

 • Posjet muzeju neandertalaca u Krapini

 • Obilazak starog sela Kumrovec

 • Sarkofazi obitelji Erdody u Klanjcu

Što je uključeno:

 • Itinerar po dogovoru

 • Licencirani turistički vodič za Hrvatsko zagorje

 • Organizacija Izleta

 • Prijevoz

 • Ručak

 • Ulaznice za muzeje i stručna vodstva unutar muzeja

Cijena:

 • Cijena za grupu / autobus: od 900 Kn

Atrakcije: Klanjec – Kumrovec – Veliki Tabor – Krapina – Trakošćan

Klanjec – Gradić u Hrvatskom zagorju iznimno bogat poviješću. Nastao je u podnožju Cesargradske gore, ispod utvrde Cesagrad za koju se smatra da su je u 14. st. sagradili vitezovi templari.  Nakon što vlasnik utvrde postaje obitelj Erdody, u 17. st. grade crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije i franjevački samostan. Crkva je također i mauzolej spomenute plemićke obitelji. Dokaz tome su sarkofazi istaknutih članova obitelji – Emerika i Sigismunda Erdodyja. Klanjec čuva velika hrvatske imena poput Antuna Augustinčića, Antuna Mihanovića, Otona Ivekovića i mnogih drugih.

Kumrovec – Etnološki muzej ”Staro selo” Kumrovec zaštićena je ruralna sredina. To je muzej na otvorenome u kojem su ”in situ” očuvane autentične seoske kuće s kraja 19. i početka 20. st. Sačuvano je 40-ak objekata s povijesnim i etnološkim izlošcima. Ušavši u selo imat ćete osjećaj kao da ste zakoračili u povijest. Dio sela je također i rodna kuća Josipa Broza Tita, jugoslavenskog predsjednika, jednog od vođe Pokreta nesvrstanih. Iako su kuće dio Muzeja, okolne nastanjene kuće daju Selu živost i osjećaj žive prošlosti u sadašnjosti.

Veliki Tabor – Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske. Prema arhitektonskim oblicima, tehnici gradnje i načinu fortifikacije Veliki Tabor potječe iz druge polovice 15. stoljećaNe zna se jesu li grofovi Celjski gradili Veliki Tabor, ali se zna da su ga posjedovali sredinom 15. stoljeća. Obitelj Rattkay dograđivala ga je tijekom 16. stoljeća, a ostao je u njihovom posjedu sve do 1793.g. Uz njega se vezuju mnogobrojne legende a najpoznatije su one vezane uz Veroniku Desinićku.

Krapina – Grad čija povijest seže sve do 130 000 godina unatrag proslavio je poznati paleontolog Dragutin Gorjanović Kramberger pronalaskom ostataka jediniki neandertalaca i tako smjestio Krapinu na svjetske karte. Grad je to koji je nastao pod srednjovjekovnom utvrdom, bogate povijesti kojeg često nazivaju omiljenim gradom hrvatskih kraljeva. Mnoge velike ličnosti vezane su uz Krapinu ali spomenimo Ljudevita Gaja, reformatora hrvatskog pisma, rođenog u Krapini. Svako mjesto u Hrvatskom zagorju ima svoju legendu pa tako Krapinu vezujemo uz Legendu o Čehu, Lehu i Mehu i slavnom trilikumu.

Dvorac Trakošćan – Kad prvi put iz podnožja dvorca zapazite bijele bedeme i kule koje opasuju dvorac pomislit ćete da ste se našli u bajci i s nestrpljenjem ćete se penjati do ulaza. Dvorac Trakošćan nastao u 13. stoljeću kao dio obrambene linije protiv Osmanlija, a s vremenom je postao biser arhitekture. Kako je dobion ime – je li zaista bio tračanska utvrda Arx Trachorum ili vlasništvo vitezova Drachstein – samo se nagađa. Danas je dvorac muzej sa ambijentalnim stalnim postavom i zbirkom oružja.

Upit za izlet

  Kontakt

   +385981740723

  IZDVOJENO IZ PONUDE

  Izlet na Plitvička jezera iz Zagreba
  PONUDA
  Izlet dvorci Hrvatsko Zagorje
  PONUDA
  VINSKI IZLET HRVATSKO ZAGORJE
  PONUDA
  Izlet u Slavoniju Vukovar Ilok
  PONUDA
  0%
  POSEBNA PONUDA

  Odvoji vrijeme za sebe. Zaslužuješ to.

  Rezerviraj sada vikend u Hrvatskom zagorju i ostvari 15% popusta.

  REZERVACIJA IZLETA

  O nama
  Viatica Travel je turistička je agencija specijalizirana za privatne jednodnevne izlete na Plitvička jezera, Bledsko jezero, dvorac Trakošćan, Postojnsku jamu, selo Kumrovec, grad Varaždin …

  Naša ponuda
  Jednodnevni izleti
  Vikend izleti
  Izleti u Zagorje
  Izleti iz Zagreba

  Kontakt podaci
  E-mail: info@www.viatica-travel.hr
  Telefon: +385981740723
  WhatsApp: +385981740723