Vinski izlet u Hrvatsko Zagorje

Zagorska vinska tura vodi vas na degustacije najboljih zagorskih vina

Itinerar: obilazak 3 vinarije po izboru uz degustacie vina

Vinski izlet u Hrvatsko zagorje vodi Vas u najbolje zagorske vinarije kako bi razbili mit o Zagorcima i lošem vinu. Prva vinarija na našem popisu je Vinski vrh tj. vina Bolfan. Osim što su Bolfan vina osvajači mnogobrojnih nagrada, klet na Vinnskom vrhu i vinogradi koji je okružuju jednostavno oduzimaju dah. Sljedeća vinarija je Vuglec breg. Osim u turizmu, ova obitelj je našla svoj put i u vinskom svijetu. Jedini su od zagorskih vinara koji će vas iznenaditi pjenušavim vinima. Slatko pak ostavljamo za kraj – usudimo se reći da našu vinsku turu završava najbolji zagorski vinar – vinarija Bodren. Gospodin Drenški bavi se predikatnim vinima i ledenim berbama. Spremni ste za degustaciju?

Highlights:

 • Degustacije vina u najboljim zagorskim vinarijama

 • Mogućnost uparivanja hrane i vina

 • Izlet se može prilagoditi vašim željama

 • Licencirani vodič za Hrvatsko zagorje

Što je uključeno:

 • Itinerar po dogovoru

 • Degustacija vina u 3 zagorske vinarije po Vašem izboru

 • Licencirani turistički vodič za Hrvatsko zagorje

 • Organizacija Izleta

 • Prijevoz

 • Uparivanje hrane i vina – degustacija hrane

 • Ručak

Cijena:

 • Cijena za grupu / autobus: od 900 Kn

Zagorski vinari: Bodren, Bolfan, Kopjar, Micak, Sever,  Vuglec Breg, Zdolc

Vinarija Bodren sinonim je za vrhunske vinske predikate. Vinarija je, kako kažu, prostrla svoje vinograde u regiji apsolutnih ekoloških atributa, na odmorenim obroncima pitomog Hrvatskog Zagorja. Gospodin Boris Drenški oživio je stoljetnu plemenitašku, hedonističku tradiciju. Mikroklimatski potencijal koji jamči vioke kiseline u grožđu, gospodin Drenški koristi kao prednost za proizvodnju predikata u kojima kiselina razbija slatkoću i smanjuje dojam težine, a vina čini svježim i dopadljivim. Potvrde stižu sa svih svjetskih ocjenjivanja – šest zlatnih medalja, pet srebrnih i tri brončane medalje sa Decanter World Wine Awards samo su dio te priče. Ledeno vino Bodren 2009 ove vinarije osvaja DWWA Regional Trophy i uvršteno je u Top 10 slatkih vina. Degustaciju vina voditi će sam gospodin Boris Drenški.

Vinarija Zdolc – Vinarija Zdolc nalazi se u Hrvatskom zagorju, u vinorodnom kraju Pregradskog vinogorja. Kombinacijom stare tradicije uzgoja vinove loze i modernih tehnologija prerade grožđa, Vinarija Zdolc dobiva vina visoke kakvoće. Vinarija Zdolc se kod dozrijevanja vina u potpunosti vraća tradiciji koristeći drvene hrastove bačve. U Zagorju uz predivna vina očekuju vas i nezaboravni pogedi na zagorske brege.

Vinarija Vuglec Breg – Pansion Vuglec breg, uz svoju ugostiteljsku djelatnost, okrenuo se i proizvodnji vina. Mladi nasadi sa ukupno 16 000 trsova plemenitih sorti. Poznati su i Vuglecovi pjenušci proizvedeni klasičnom šampanjskom metodom. Posjet vinskom podrumu i degustacija vina.

Tradicija vina na vinskom vrhu seže čak u doba Rimljana, a nastavila se i kroz srednji vijek. Danas je vinarija Vinski vrh moderna vinarija koja snažno kroči vinskom scenom Hrvatske. Vinarija se ponosi činjenicom na vinovu lozu uzgaja prirodno i primjenjuje ekološke metode u očuvanju kvalitete i prirodnosti.

Vinarija Sever nalazi se na Klanječkom području na nadmorskoj visini od 250 do 300 m. Postoje od 1989. godine i stalno ulažu u nove nasade. Ono po čemu su zanimljivi je vinska sorta sokol koju su uzgajali i sami franjevci u Klanjcu kao misno vino.

Vinarija Kopjar nalazi se na granici Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. Posebnost vina Kopjar jest da su uzgojena na ekološki način. U samom uzgoju grožđa ne koristie mineralna gnojiva, zaštitna sredstva, pesticide, herbicide niti bilo kakve otrove, te uz pomoć uravnoteženog ekosustava i preparata na biljnoj bazi uzgajaju zdravo grožđe. I vinarija Kopjar može se pohvaliti mnogobrojnim svjetskim nagradama za svoja vina.

Vinarija Micak nalazi se u Mariji Bistrici. Duga obiteljska tradicija proizvodnje vina pretvorila se u uspješan posao. Posljednjih godina vinarija Micak osvojila je 20-ak zlatnih odličja za svoja vina na državnim i županijskim natjecanjima. Vinarija ima i šampiona kontinentalne Hrvatske: Cabernet sauvignon 2011.

Upit za izlet

  Kontakt

   +385981740723

  IZDVOJENO IZ PONUDE

  Izlet na Plitvička jezera iz Zagreba
  PONUDA
  Izlet dvorci Hrvatsko Zagorje
  PONUDA
  VINSKI IZLET HRVATSKO ZAGORJE
  PONUDA
  Izlet u Slavoniju Vukovar Ilok
  PONUDA
  0%
  POSEBNA PONUDA

  Odvoji vrijeme za sebe. Zaslužuješ to.

  Rezerviraj sada vikend u Hrvatskom zagorju i ostvari 15% popusta.

  REZERVACIJA IZLETA

  O nama
  Viatica Travel je turistička je agencija specijalizirana za privatne jednodnevne izlete na Plitvička jezera, Bledsko jezero, dvorac Trakošćan, Postojnsku jamu, selo Kumrovec, grad Varaždin …

  Naša ponuda
  Jednodnevni izleti
  Vikend izleti
  Izleti u Zagorje
  Izleti iz Zagreba

  Kontakt podaci
  E-mail: info@www.viatica-travel.hr
  Telefon: +385981740723
  WhatsApp: +385981740723