Jednodnevni izlet na Plitvička jezera – izlet na Plitvice

Uživajte u jednodnevnom izletu iz Zagreba na Plitvice, prirodnom remekdjelu

Itinerar: Zagreb – Rastoke – Plitvička jezera – Baračeve špilje – Zagreb

Polazak na izlet u nacionalni park Plitvička jezera je iz Zagreba ili Zagorja u jutarnjim satima. Nakon jednosatne vožnje zaustavit ćemo se u selu Rastoke u Slunju, nadomak Plitvičkim jezerima. U Rastokama imat ćete vremena za kratko razgledavanje, fotografiranje i piće uz šum slapova. Rastoke su zapravo lijepi uvod u nacionalni park. Nastavljamo do Plitvica i sljedećih nekoliko sati posvetit ćemo razgledavanju predivnih jezera i slapova. Na povratku za Zagreb zaustavit ćemo se u Baraćevim špiljama, speleološkom biseru podzemlja.

Highlights:

 • Razgled NP Plitička jezera, vožnja brodom i turističkim vlakom

 • Razgled Rastoka uz priče o vilama

 • Posjet Baračevim špiljama ili Muzeju Domovinskog rata u Turnju

 • Izlet se može prilagoditi vašim željama

 • Polasci iz Zagreba i Zagorja

Što je uključeno:

 • Itinerar po dogovoru

 • Licencirani turistički vodič

 • Organizacija Izleta

 • Prijevoz

 • Ručak

 • Ulaznice za Plitvice, Rastoke i Baračeve špilje

Cijena:

 • Cijena za grupu / autobus: od 1.700 Kn

Atrakcije: Nacionalni park Plitvička jezera, selo Rastoke, Baračeve špilje

Plitvička jezera Nacionalni park – Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj, je jedina prirodna, u društvu kulturnih vrijednosti, u Hrvatskoj uvrštena u Popis svjetske baštine (UNESCO) i to još 1979. godine, među prvima u svijetu. Prostor Nacionalnog parka Plitvička jezera dio je Dinarskog krškog područja koje karakterizira karbonatna geološka podloga, brojne krške forme, rijetke pojave površinskih tokova, te izražena veza površina-podzemlje kroz brojne pukotine. Obilje vode i stvaranje jezera u takvom kraju iznimna je i dragocjena pojava.

Zanimljive činjenice O Plitvicama – Vila Izvor- vila Josipa Broza TIT-a

Jospi Broz TITO je raspolagao luksuznim vilama na najljepšim lokacijama u bivšoj Jugoslaviji. Jedna od njih je Nacionalni Park Plitvička jezera gdje je izgrađena Vila Izvor. Vila Izvor je sagrađena između 1948. i 1953. godine. Vilu su navodno gradili zarobljenici iz 2. svjetskog rata, a projektirali arhitekti Rikard Marasović i Zvonimir Marohnić. Za razliku od Brijuna Tito je rijetko posjećivao ovu vilu. Tijekom Domovinskog rata vila je devastirana te još nije obnovljena.

Rastoke – nastale igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se poigrala modrozelenim vodama rijeke Slunjčice i rastočila ih u mnoštvo prštavih slapova i slapića od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa. Po svom nastanku Rastoke su zapravo prvi uvod u Plitvička jezera. Za razliku od tih jezera Rastoke su posebne po tome što se u to bogatstvo zelenila po otočićima i hridima pred tristo godina ispreplelo ljudsko naselje s mlinicama žličarama. Ono što je priroda tisucama godina stvarala a čovjek kasnije, prilagođavajući se prirodnim uvjetima, izgradio, s okolnim vapnenačkim stjenama, starim gradinama i gradićem Slunjem skladno se uklapa u jedinstvenu cjelinu. Zbog te skladnosti povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zagrebu.

Baračeve špilje – Muzej prirode, najstarijeg umjetnika – djelo koje je nastajalo milijunima godina. Voda nam je podarila biser podzemlja. Prolazak kroz dvorane i hodnike Gornje Baraćeve špilje od samog ulaza i Dvorane guano, kroz Dvoranu slonovih nogu, prepuna je sigastih struktura i visokih stupova. Otkrijte Zmajevo ždrijelo i Dvoranu izgubljenih duša koje u sebi kriju dio daleke povijesti i iskusite ljepotu apsolutne tame.

Muzej Domovinskog rata Turanj – Muzej u Turnju predstavlja mjesto učenja o Domovinskom ratu. Muzej je namijenjen domaćim i stranim turistima, pojedincima i skupinama, osobama želnih učenja o suvremenoj hrvatskoj povijesti. Najčešći posjetitelji su osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti. Turanj je novim muzejom postao mjesto gdje se može učiti o Domovinskom ratu i proučavati to turbulentno vremensko razdoblje za Republiku Hrvatsku.

Muzej je otvoren od 8 do 18 sati od utorka do petka te od 10 do 18 sati za vikend. Ulaznica za odrasle košta 60 kuna, a školarci, studenti, stariji građani mogu ući u muzej za 30 kuna. Veteranima Domovinskog rata besplatan je ulaz.

Upit za izlet

  Kontakt

   +385981740723

  IZDVOJENO IZ PONUDE

  Izlet na Plitvička jezera iz Zagreba
  PONUDA
  Izlet dvorci Hrvatsko Zagorje
  PONUDA
  VINSKI IZLET HRVATSKO ZAGORJE
  PONUDA
  Izlet u Slavoniju Vukovar Ilok
  PONUDA
  0%
  POSEBNA PONUDA

  Odvoji vrijeme za sebe. Zaslužuješ to.

  Rezerviraj sada vikend u Hrvatskom zagorju i ostvari 15% popusta.

  REZERVACIJA IZLETA

  O nama
  Viatica Travel je turistička je agencija specijalizirana za privatne jednodnevne izlete na Plitvička jezera, Bledsko jezero, dvorac Trakošćan, Postojnsku jamu, selo Kumrovec, grad Varaždin …

  Naša ponuda
  Jednodnevni izleti
  Vikend izleti
  Izleti u Zagorje
  Izleti iz Zagreba

  Kontakt podaci
  E-mail: info@www.viatica-travel.hr
  Telefon: +385981740723
  WhatsApp: +385981740723